сряда, 8 декември 2010 г.
Задушени яребици с вино
Продукти:
4-5 яребици
2 глави лук
4 склидки чесън
1 ч.ч. бяло вино
1 ч.ч. бульон
сол
черен пипер
50 г масло (свинска мас)
1. Почистените яребички накиснете за 24 часа в тудена вода да им излезе кръвта, а после в 24 часа в марината. Измийте ги добре под течаща вода и подсушете с кърпа.
2. Разтопете в тиган маслото. Запържете птичките от всички страни до златисто. Извадете ги и сложете в стъклена тенджера.
3. Нарежете на ситно лука и чесъна. Сложете ги в маслото от яребиците и ги задушете. Добавете виното и бульона и залейте с тях птиците.
4. Посолете със сол и черен пипер и задушете яребиците на много слаб огън за около 2 часа.
5. Извадете птиците, сгъстете соса, ако е необходимо и го залейте върху яребичките.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар