вторник, 28 декември 2010 г.

Пилешки шницели с гъби

 
Posted by Picasa

Продукти:

500 г пилешки гърди
сол
черен пипер
1-2 с.л. брашно
1 яйце
2-3 с.л. олио
1 с.л. масло
300 г гъби
50 мл бяло вино
1 ч.ч. бульон

1. Разрежете пилешките гърди напречно. Леко ги начукайте и посолете със сол и черен пипер.
 
Posted by Picasa

2. Загрейте в тиган олиото. Оваляйте пилешките шницели в брашно
 
Posted by Picasa

и ги потопете в разбитото яйце.
 
Posted by Picasa

Изпържете ги от двете страни до златисто. Извадете ги върху домакинска хартия.
 
Posted by Picasa

3. Добавете към олиото, в което сте пържили шницелите бучка масло. Прибавете гъбите, нарязани на филийки. Запържете ги леко. Залейте ги с виното и бульона, посолете ги със сол и черен пипер и ги оставете на тих огън да покъкрят. Щом сосът се сгъсти, поръсене с малко нарязан магданоз и сервирайте ястието.
 
Posted by Picasa

Няма коментари:

Публикуване на коментар