вторник, 28 декември 2010 г.
Пилешки шницели с гъби
Продукти:
500 г пилешки гърди
сол
черен пипер
1-2 с.л. брашно
1 яйце
2-3 с.л. олио
1 с.л. масло
300 г гъби
50 мл бяло вино
1 ч.ч. бульон
1. Разрежете пилешките гърди напречно. Леко ги начукайте и посолете със сол и черен пипер.
2. Загрейте в тиган олиото. Оваляйте пилешките шницели в брашно
и ги потопете в разбитото яйце.
Изпържете ги от двете страни до златисто. Извадете ги върху домакинска хартия.
3. Добавете към олиото, в което сте пържили шницелите бучка масло. Прибавете гъбите, нарязани на филийки. Запържете ги леко. Залейте ги с виното и бульона, посолете ги със сол и черен пипер и ги оставете на тих огън да покъкрят. Щом сосът се сгъсти, поръсене с малко нарязан магданоз и сервирайте ястието.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар