сряда, 22 декември 2010 г.

Маслени елхички

 
Posted by Picasa
Продукти:

150 г масло (свинска мас)
100 г захар
2 яйца
250 г брашно
1 пак.ванилия
3 с.л. пудра захар
30 г бадеми, нарязани
 
Posted by Picasa
1. Смесете маслото, захарта, жълтъците, брашното и ванилията. Замесете тесто, което оставете поне за 1 час в хладилника да си почине.
2. Разбийте белтъците с пудрата захар до твърд сняг.
3. Разточете тестото на лист с дебелина 1/2 см. Изрежете с формичка елхички. Подредете ги в тава върху хартия за печене. Намажете ги с белтък и поръсете с бадеми.
4. Печете в предварително загрята на 200 С фурна за кратко, докато леко порозовеят. Извадете тавата и ги оставете да изстинат в нея.
 
Posted by Picasa

Няма коментари:

Публикуване на коментар