вторник, 14 декември 2010 г.

Жиго от телешко с домати и яйца


Продукти:

500 г ситно накълцано телешко месо или кайма
1 глава лук или няколко стръка пресен
магданоз
1 ч.ч. смлени или нарязани на ситно домати
1 ч.л. брашно
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.л. черен пипер
1/2 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. кимион
3 яйца

1. Нарежете на ситно лука. Запържете го в малко мазнина. Добавете месото и запържете и него. Посолете със сол, черен пипер, червен пипер и кимион. Прибавете и брашното и пържете още малко.


2. Добавете доматите и нарязан магданоз. Объркайте сместа и я изсипете в тавичката, в която ще сервирате. Запечете във фурна, загрята на 200 С докато течността изври.


3. Направете с лъжица 3 вдлъбнатини в месото и сложете по едно яйце.


Посолете яйцата леко и запечете още няколко минути докато се забулят.

4. Сервирайте със салата и много любов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар