сряда, 8 декември 2010 г.
Див кебап
Продукти:
1 кг месо от глиган
2 моркова
1 глава чесън
7-8 кисели краставички
1 ч.л. сол
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. лют червен пипер
10-15 зърна черен пипер
2 дафинови листа
1 ч.ч. вино
1 ч.ч. бульон
50 г масло (свинска мас)
1. Изкиснете месото за 24 часа в студена вода да се обезкърви, а после и 24 часа в марината. Измийте го със студена вода и го подсушете. Нарежете го на парченца.
2. Разтопете маслото в тенджера и прибавете месото. Запържете го до златисто.
3. Нарежете на ситно морковите, краставичките и чесъна. Добавете зеленчуците към месото и ги запържете.
4. Долейте виното и прибавете подправките. Захлюпете кебапа и го оставете на слаб огън да се задушава около 2 часа. От време на време разбърквайте и ако е необходимо добавете малко бульон.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар