четвъртък, 23 декември 2010 г.

Попска яхния

 
Posted by Picasa

Продукти:

500 г телешко тлъсто месо
2 с.л. олио
2 глави лук
1/2 ч.ч. настъргани домати
1 ч.л. брашно
25-30 малки лукчета
1 глава чесън
дафинов лист
7-8 зърна черен пипер
1/2 ч.ч. вино

1. Запържете месото до зачервяване без мазнина. Залейте го с вода, посолете и го сварете.
2. Почистете лукчетата и обелете чесъна. Запържете ги в олиото. Извадете ги.
3. Нарежете на ситно главата лук. Запържете я в мазнината от лукчетата. Добавете брашното и пържете още малко. Залейте с доматите, прибавете месото и малко бульон. Оставете да ври.
4. Добавете лукчетата и склидките чесън, дафиновия лист, зърна черен пипер, виното, посолете със сол и червен пипер. Оставете да се задушава на слаб огън докато омекнат лукчетата, но внимавайте да не се разварят, да останат цели.
 
Posted by Picasa

Няма коментари:

Публикуване на коментар