събота, 25 декември 2010 г.
Постни зелеви сарми
Продукти:
1 кисела зелка
1/2 ч.ч. ориз
1 праз
1 морков
2-3 с.л. олио
сол
черен пипер
кимион
чубрица
1. С остро ножче изрежете чукана на зелката. Отделете листата. С най-горните, които са разкъсани покрийте дъното на тенджерата, в която ще варите сармите, за да не загорят.
2. Почистете праза и го нарежете на ситно. Настържете моркова.
3. Загрейте в дълбок тиган олиото. Задушете в него праза. Добавете настъргания морков.
4. Щом омекнат зеленчуците, добавете ориза. Запържете го леко. Подправете с подправките.
5. Разстелете пред себе си един зелев лист. Изрежете с ножче дебелата му жила. Големите листа ги разполовете по централната жилка.
Сложете 1 ч.л. плънка в единия край на листа и завийте сармички.
6. Подредете сармичките в тенджера. Покрийте ги с един зелев лист. Затиснете ги с по-малък капак или обърната чиния. Залейте ги с вода или зелева чорба. Варете на слаб огън докато оризът се свари.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар