вторник, 28 декември 2010 г.
Цяло пиле в тесто
Продукти:
1 цяло пиле
сол
черен пипер
60 г меко краве масло
за тестото:
1 яйце
100 г вода
1/2 ч.л. сол
1 с.л. олио
250 г брашно
1. От водата, яйцето, брашното, олиото и солта омесете твърдичко тесто. Оставете го да почине половин час.
2. Разточете тестото на кръг, не много голям. Намажете го леко с масло и го сгънете като плик. Оставете го 10 минути в хладилник.
3. Извадете тестото, разточете го по дължина, намажете го леко с масло и го сгънете на три. Оставете го за 10 минути в хладилник. Повторете това 7 пъти.
4. Разточете тестото на тънък лист.
5. Намажете пилето с останалото масло. Посолете го от вътре и от вън със сол и черен пипер. Загърнете го добре с тестото.
6. Сложете пилето в тавичка, намазана с масло и печете в загрята на 180 С фурна за поне час и половина. Ако започне много да се зачервява, покрийте го с лист алуминиево фолио.
7. Извадете го от фурната. Оставете го за 10 минути да си почине и го разрежете.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар