Продукти:
за тестото:
300 мл прясно мляко
1 с.л. олио
1/2 ч.л. сол
1 с.л. захар
1/2 пак.мая за хляб
500 г брашно
100 г масло
за поливката:
3 с.л. галета
1/2 ч.л. сол
1/2 ч.ч. течна сметана
1. Смесете прясното мляко със солта, захарта и олиото. Добавете маята и брашното и замесете меко тесто. Оставете го да втаса на топло за около 1 час.
2. Разтопете маслото. Топете ръцете си в маслото и късайте от тестото малки парченца. Оформете топчета. Редете ги в тавичка. Оставете ги да втасат още около 1 час.
3. Стоплете отново маслото. Полейте милинките. Смесете галетата и солта и ги поръсете отгоре. Печете в предварително загрята на 200 С фурна.
4. Щом милинките са готови, залейте ги със сметаната и върнете отново във фурната за 5 минути. Извадете ги, завийте ги с кърпа и ги оставете да си починат 10-15 минути.
Пригответе с обич за семейството си.
Няма коментари:
Публикуване на коментар