събота, 25 декември 2010 г.

Варено жито

 
Posted by Picasa


Продукти:

1/2 ч.ч. грухана пшеница
1/2 ч.ч. орехови ядки, нарязани
2-3 с.л. галета
2-3 с.л. пудра захар
кората на 1 лимон
1 ванилия
50 г стафиди
2 с.л. ром или лимонов ликьор

1. Накиснете стафидите в ликьора и ги кипнете. Оставете ги да изстинат и да поемат течността.
2. Накиснете пшеницата в студена вода и я оставете за няколко часа. Сварете я. Отцедете водата и оставете житото в цедката да се отцеди напълно.
3. Изсипете свареното жито в купа. Добавете настърганата лимонова кора, стафидите, ореховите ядки, галетата и пудра захар на вкус, объркана с малко ванилия. Объркайте всичко добре.
4. Изсипете житото в красив съд, в който ще го сервирате. Посипете го с пудра захар.
 
Posted by Picasa

Няма коментари:

Публикуване на коментар