вторник, 14 декември 2010 г.

Крем-супа от грах

 

Продукти:

1 глава лук
1 морков
1 с.л. целина
1 с.л. краве масло
1 картоф
500г отцеден стерилизиран грах
прясно мляко

за крутоните:

4 филиии стар хляб
1 с.л. масло
1 с.л. растително масло

за гарниране:

саламурено сирене
течна сметана

1. Почистете зеленчуците. Нарежете ги на парченца.
2. Сложете всички зеленчуци в тенджера и ги залейте с вода.


3. Изсипете всичко в блендер и пасирайте супата. Посолете със сол и черен пипер. Върнете я в тенджерата и я разредете с прясно мляко и краве масло. Нека кипне още веднъж. Разбърквайте за да не загори.
4. Нарежете сухия хляб на кубчета. Загрейте в тиган олиото и маслото. Добавете хляба. Бъркайте на слаб огън докато хлябът стане златист. Посолете. Ако искате по-хрупкави крутони, сложете хапките за няколко минути в затоплена фурна.
5. Сервирайте супата с крутони и по желание поръсена с натрошено сирене и малко сметана.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар