събота, 25 декември 2010 г.
Чеснов пастет
Продукти:
1 голяма глава чесън
2-3 филии стар бял хляб
олио
оцет
сол
1. Почистете чесъна и счукайте склидките с малко сол. Накиснете хляба в студена вода. Извадете го и хубаво го изстискайте.
2. Сложете чесновото пюре в блендер, прибавете изстискания хляб. Започнете да разбивате като добавяте с лъжичка капка по капка олио. Прибавяйте го много внимателно, защото, ако изсипете много олио на веднъж - може да се пресече.
3. Щом се получи хубава паста, подправете със сол и оцет. Разбийте още малко и сервирайте разядката.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар