събота, 25 декември 2010 г.

Бял боб с хрупкав лук

 
Posted by Picasa
Продукти:

1 ч.ч. бял фасул
1 морков
1 пиперка
1 с.л. целина
1/2 ч.ч. смлени домати
сол
червен пипер
лют червен пипер (една суха люта чушка)
джоджен
магданоз

за запръжката:

1-2 гл. лук
2 с.л. олио

1. Накиснете боба в студена вода да престои една нощ.
2. На следващия ден излейте водата, измийте боба и го залейте с чиста вода. Сложете го на тих огън да ври около един час.
3. Нарежете на ситно моркова и пиперката. Прибавете доматите, лютата чушка и останалите подправки. Оставете боба да покъкри още малко, докато напълно уври.
4. Преди да сервирате боба, почистете лука и го нарежете на филийки. Загрейте в тиган олиото и пържете лука на тих огън докато стане хрупкав. Изсипете го върху боба.

Няма коментари:

Публикуване на коментар