сряда, 8 декември 2010 г.

Свинска мас

Продукти:

2 кг сланина
1 ч.ч. вода
1 щипка сода бикарбонат

1. Нарежете сланината на парченца с големина до 2 см. Залейте я със студена вода и я оставете за 24 часа да се изкисва, като от време на време сменяте водата.
2. Отцедете я и я сложете в тенджера, в която има 1 ч.ч. студена вода и щипка сода.
3. Топете маста на слаб котлон, като я разбърквате за да не загори.
 
Posted by Picasa

4. Щом пръжките започнат да се зачервяват, а маста престане да се пени - дръпнете я от котлона и я прецедете през тензух или 2-3 слоя марля в сухи буркани. Внимавайте да не попадат парченца от сланината в нея.
5. Върнете тенджерата с пръжките на котлона и продължете да ги пържите докато станат хрупкави. Така може да си приготвите джумерки.
 
Posted by Picasa

Няма коментари:

Публикуване на коментар