Продукти:
лозови листа
1 глава лук
1/2 ч.ч. ориз
1/2 ч.ч. орехови ядки, счукани
2-3 с.л. олио
сол
черен пипер
кимион
червен пипер
1/2 ч.ч. смлени домати
копър
1 с.л. джоджен
1. Загрейте в дълбок съд вода и пуснете в него лозовите листа да се попарят за секунди. Извадете ги и ги оставете да се отцедят и изстинат.
2. Нарежете лука на ситно. Загрейте олиото в дълбок тиган. Запържете леко лука. Добавете ориза. Пържете докато стане прозрачен.
3. Прибавете ореховите ядки. Запържете. Накрая добавете доматите и подправките.
4. Разстелете пред себе си един лозов лист. Сложете в горната му част една чаена лъжичка плънка и завийте сармички.
5. Подредете сърмичките в тенджера плътно, залейте ги с една чаша вода, затиснете ги с по-малък капак или обърната чиния и ги варете на тих огън докато оризът се развари.
6. Сервирайте с чеснов пастет.
Няма коментари:
Публикуване на коментар