петък, 27 август 2010 г.
Желе от дренки
Продукти:
1 кг. захар
3 кг. дренки
1/2 ч.л. лимонена киселина
1. Почистете и измийте дренките. Не е необходимо да им чистите костичките.
2. Изсипете дренките в тенджера и налейте вода да покрие плода. Варете 5-6 минути. Оставете да изстине и прецедете сока.
3. Изсипете дренчения сок в тава за варене на сладко и сложете захарта.
3. Варете като обирате пяната. Разбърквайте за да не загори (виж Как се вари сладко).
4. Щом е готово и капка от него не се разлива, добавете 1/2 ч.л. лимонена киселина, разбъркайте и варете още минута.
5. Разсипете желето в сухи и затоплени бурканчета.
Изненадайте с обич любимите хора.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар