Продукти:
1 кг. захар
1 л. вода
1 кг. праскови
200 гр. обелени бадеми (по желание)
1 ч.л. лимонена киселина
1 прах ванилия
1 пръчка канела (по желание)
1. Почистете и измийте прасковите. Обелете ги, нарежете на парченца и ги накиснете за 2 часа във варовита вода.
2. Изсипете захарта в тава за варене на сладко и я залейте с водата. Сварете сироп до като капка, капната в чаша вода остава цяла.
3. Прибавете прасковите и варете като обирате пяната и разклащате тавата.
Разбърквайте само при необходимост. Внимавайте да не загори Прибавете бадемите.
5. Щом е готово и капка от него не се разлива, добавете 1 ч.л. лимонена киселина и ванилия, разбъркайте и варете още минута.
5. Разпределете плодовете в сухи и затоплени бурканчета и налейте сиропа отгоре.
Изненадайте приятно любимите хора.
невероятно е да се приготвят плодовете с консервантите на д-р отклер - така се запазва и съдържанието им и аромата, а пектина който е саставката на този консервант изобщо не е вреден.дългото варене убива и малкото което остава от плода след манипулациите при подготовката за консервиране. Съвет - пробвайте в частта варене и отстраняване на пяната. Останалото по рецептите е същото - от "бабините" практики само това може да се икономиса и то в плюс на качество,аромат и съдържание.
ОтговорИзтриване