Продукти:
1 кг. захар
1 кг. бели череши
1 ч.л. лимонена киселина
1. Почистете и измийте черешите. Извадете им костилките.
2. Изсипете плодовете в дълбок съд и ги насипете със захар. Оставете ги да престоят няколко часа за да си пуснат сока.
3. Прехвърлете черешите в тава за сладко, добавете ако е нужно 1/2 ч.ч. вода и варете като обирате пяната и разклащате тавата. Разбърквайте за да не загори ( виж Как се вари сладко).
4. Щом е готово и капка от него не се разлива, добавете 1 ч.л. лимонена киселина, разбъркайте и варете още минута.
5. Разсипете сладкото в сухи и затоплени бурканчета.
По същия начин се вари и сладко от червени череши.
Сервирайте с любов.
сладкото стана уникално!!!! Не съм обирала пяната, защото така изхвърлам от сосчето и захарта. Стана страхотно!!! Чудя се да слагам ли индрише, така съм чувала! Ще сложа!
ОтговорИзтриванеАз не слагам на всичко индрише. Ароматът ми е много силен. Обичам го задължително на сливи и може би на кайсии. Сладкото от бели череши има страхотен аромат на ванилия.
ОтговорИзтриване