петък, 27 август 2010 г.

Пилешки дробчета в гювече

 

Продукти:
за 6 порции

1 кг пилешки дробчета
2 глави лук
1 морков
1 пиперка
1 люта чушка
0,200 кг гъби
3-4 скл. чесън
1 домат
100 мл бяло вино
топено или пушена сирене (по желание)
0,200 кг кашкавал
магданоз
50 мл. олио

1. Накиснете за малко пилешките дробчета в студена вода и ги почистете.
2. Нарежете на ситно зеленчуците.
3. В дълбок тиган загрейте олиото и сложете зеленчуците да се запържат - първо лука, а после чесъна, моркова, пиперката и лютата чушка, гъбите. Добавете дробчетата.
4. Прибавете доматите, магданоза и виното. Подправете със сол, черен пипер, червен пипер.
5. Разсипете сместа в гювечета, сложете по 1 парченце пушено сирене и покрийте с настърган кашкавал.
6. Запечете в предварително загрята на 200 С фурна за няколко минути, докато кашкавалът се разтопи и зачерви.


Сервирайте с любов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар