Продукти:
250 краве масло
350 г брашно
1 ванилия
150 г лешници ситно смлени
100 г пудра захар
за оваляне на сладките:
250 гр. пудра захар смесена с 1 ванилия
1. Сложете маслото за 1 час във фризера да замръзне.
2. Нарежете маслото на малки кубчета в домакински робот. Добавете брашното, лешниците и ванилията. Трябва да се получи пясъчлива смес.
3. Оформете малки цилиндри, които разделете на еднакви парченца.
4. Направете малки топчета, които редете в тава, покрита с хартия за печене.
5. Печете сладките в предварително загрята на 180 С фурна за 15-20 минути.
6. Оваляйте лешниковите сладки в размесената пудра захар с ванилия.
Няма коментари:
Публикуване на коментар