вторник, 31 август 2010 г.

Лешникови сладки




Продукти:

250 краве масло
350 г брашно
1 ванилия
150 г лешници ситно смлени
100 г пудра захар

за оваляне на сладките:
250 гр. пудра захар смесена с 1 ванилия

1. Сложете маслото за 1 час във фризера да замръзне.
2. Нарежете маслото на малки кубчета в домакински робот. Добавете брашното, лешниците и ванилията. Трябва да се получи пясъчлива смес.
3. Оформете малки цилиндри, които разделете на еднакви парченца.


4. Направете малки топчета, които редете в тава, покрита с хартия за печене.
5. Печете сладките в предварително загрята на 180 С фурна за 15-20 минути.
6. Оваляйте лешниковите сладки в размесената пудра захар с ванилия.

Няма коментари:

Публикуване на коментар