събота, 28 август 2010 г.

Тиквички с ориз


Продукти:

1 глава лук
1 средно голяма тиквичка
5-6 склидки чесън
1 ч.ч. ориз
3 ч.ч. зеленчуков бульон (може да го замените с вода и кубче зеленчуков бульон)
сол
черен пипер
копър
2 с.л. олио или зехтин

1. Почистете лука и чесъна и ги нарежете на ситно. Измийте ориза и го разстелете върху кърпа, за да попие излишната вода. Измийте тиквичката и я нарежете на кубчета.
2. В дълбок съд загрейте мазнината. Изсипете в ней първо лука, разбъркайте и прибавете чесъна.
3. Когато зеленчуците омекнат прибавете ориза и запържете докато започне да си променя цвета. Добавете и тиквичката и запържете още малко.
4. Налейте 3 ч.ч. бульон и подправете със сол, черен пипер и ситно нарязан копър.
5. Задушете на котлона докато оризът поеме всичката течност или изсипете сместа в пръстен гювеч и запечете във фурната.

Сервирайте със ситно нарязан копър.

Ястието е много вкусно и студено и е особено подходящо за горещите летни дни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар