сряда, 25 август 2010 г.

Славянски гювеч

 

Продукти:
1 глава лук
5-6 склидки чесън
1 пиперка
1 малка тиквичка
1 малък патладжан
1 морков
1 шепа зелен боб
2-3 гъби
2 домата настъргани
1 ч.ч. ориз
олио
сол
черен пипер
червен пипер
копър
магданоз

1. Измийте зеленчуците, почистете ги и ги нарежете на ситно. Патладжанът, обелен и нарязан, го поръсете със сол да постои за да му излезе горчивата вода.
2. В подходящ дълбок тиган загрейте олио. Добавете лука да се задуши. Прибавете ориза, да се запържи малко и той. Сложете останалите зеленчуци без доматите.
3. Когато зеленчуците се позапържат, добавете 3 ч.ч. вода, кубче зеленчуков бульон, сол, черен пипер, червен пипер, доматите, много магданоз и копър.
4. Изсипете сместа в пръстен гювеч или тавичка и запечете.
5. Ястието се сервира поръсено с много магданоз. Много е вкусно и студено.

 

Няма коментари:

Публикуване на коментар