
Продукти:
1 кг. захар
1/2 кг. френско грозде
1 л. вода
1 ч.л. лимонена киселина
1. Почистете и измийте френското грозде. Може с игла да му извадите семчиците. Разстелете го върху кърпа за да попие водата.
2. Изсипете захарта в тава за варене на сладко и я залейте с водата. Сварете сироп до като капка, капната в чаша вода остава цяла.
3. Прибавете френското грозде и варете като обирате пяната и разклащате тавата. Разбърквайте само при необходимост. Внимавайте да не загори ( виж Как се вари сладко).
4. Щом е готово и капка от него не се разлива, добавете 1 ч.л. лимонена киселина, разбъркайте и варете още минута.
5. Разсипете сладкото в сухи и затоплени бурканчета.
Пригответе с обич за любимите хора.
Няма коментари:
Публикуване на коментар