петък, 27 август 2010 г.

Сладко от ягоди


Продукти:
1 кг. захар
1/2 кг. ягоди
1 ч.л. лимонена киселина

1. Почистете и измийте ягодите. Нарежете ги, ако е необходимо.
2. Изсипете плодовете в дълбок съд и ги насипете със захар. Оставете ги да престоят няколко часа за да си пуснат сока.
3. Прехвърлете ягодите в тава за сладко, добавете ако е нужно 1/2 ч.ч. вода и варете като обирате пяната и разклащате тавата. Разбърквайте само при необходимост. Внимавайте да не загори.


4. Щом е готово и капка от него не се разлива, добавете 1 ч.л. лимонена киселина, разбъркайте и варете още минута.
5. Разсипете сладкото в сухи и затоплени бурканчета.
Особено ароматно става сладкото от бели ягоди. По същия начин се вари и сладко от горски ягоди.

Сервирайте с любов.

Няма коментари:

Публикуване на коментар