четвъртък, 7 април 2011 г.

Яхния от праз, орехи и сини сливи


Продукти:

1 стрък праз
1 ч.ч. орехови ядки
1 ч.ч. консервирани сини сливи (виж Плодове за сладкиши)или сушени
1/2 ч.ч. настъргани домати
1 ч.ч. зеленчуков бульон
1 с.л. брашно
2-3 с.л. зехтин
сол
черен пипер
червен пипер
щипка лют червен пипер

1. Нарежете праза на ситно. Загрейте в тенджера зехтина. Добавете праза и го запържете докато омекне. Добавете ореховите ядки и ги запържете и тях.


2. Поръсете с брашното и запържете и него. Добавете червения и лютия червен пипер. Разбъркайте и разредете с доматите и бульона. Подправете със сол и черен пипер.
3. Оставете ястието на тих огън да покъкри. Ако използвате сушени сини сливи, сега е момента да ги добавите. Ако използвате консервирани - добавете ги малко преди да се сгъсти соса, за да не се разварят.

Няма коментари:

Публикуване на коментар