неделя, 24 април 2011 г.

Агнешка шкембе чорба


Продукти:

1 агнешко шкембе
1 връзка агнешки черва
агнешки бульон
1 с.л. краве масло
1 с.л. брашно
1 ч.ч. прясно мляко
сол
черен пипер

1. Почистете добре шкембето и червата. Сложете ги в тенджера със студена, леко подсолена вода и ги варете около час. Извадете ги и ги нарежете на ситно.
2. Върнете шкембето и червата в бульона. Сложете ги да заврат.
3. Загрейте в тиганче маслото. Запържете брашното в него докато се разпени. Дръпнете от котлона и разредете с прясното мляко. Добавете част от горещия бульон. Върнете всичко в супата. Подправете с още сол, ако е необходимо и черен пипер. Оставете малко да покъкри и да се сгъсти.
4. Сервирайте чорбата с лют червен пипер и смес от пасиран чесън и оцет.

Няма коментари:

Публикуване на коментар