петък, 8 април 2011 г.
Печени картофи с естрагон
Продукти:
1 кг картофи
1 каф. чаша зехтин
1 с.л. сух естрагон
сол
1. Обелете картофите, измийте ги и ги подсушете със салфетка или домакинска хартия.
2. Нарежете ги на филийки.
3. Загрейте в тиган малко зехтин. Подредете картофени резенчета и ги запържете леко от двете страни. Ако е необходимо добавяйте по малко от зехтина. Целта е тигана да бъде само леко намазнен. Изпържете така всички картофи.
4. Подредете запържените картофи в тавичка. Посолете ги със сол. Поръсете с естрагон.
5. Запечете картофите в загрята на 180 С фурна докато омекнат напълно. Сервирайте като гарнитура към месо и риба.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар