петък, 8 април 2011 г.
Хрупкави спагети със зехтин и чесън
Продукти:
200 г спагети
4-5 склидки чесън
4-5 с.л. зехтин
лют червен пипер
сол
черен пипер
2 с.л. нарязан магданоз
1 ч.ч. смлени трохи от хляб
1. Сложете голяма тенджера с подсолена вода да заври. Сложете спагетите и ги оставете да се сварят леко. Не ги разварявайте. Нека останат леко твърди.
2. В дълбок тиган загрейте 2-3 с.л. зехтин. Нарежете чесъна на филийки и го запържете в зехтина. Прибавете щипка лют червен пипер.
3. Сипете при чесъна 2-3 черпака от водата, в която врат спагетите. Добавете спагетите и ги оставете още за няколко минути, докато поемат от соса.
Посолете още със сол и черен пипер, ако е необходимо. Подправете с магданоз.
4. Загрейте в тиган останалия зехтин. Добавете смлените хлебни трохи.
Запържете ги до златисто.
Гарнирайте с тях спагетите
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар