петък, 8 април 2011 г.

Хрупкави спагети със зехтин и чесън


Продукти:

200 г спагети
4-5 склидки чесън
4-5 с.л. зехтин
лют червен пипер
сол
черен пипер
2 с.л. нарязан магданоз
1 ч.ч. смлени трохи от хляб

1. Сложете голяма тенджера с подсолена вода да заври. Сложете спагетите и ги оставете да се сварят леко. Не ги разварявайте. Нека останат леко твърди.
2. В дълбок тиган загрейте 2-3 с.л. зехтин. Нарежете чесъна на филийки и го запържете в зехтина. Прибавете щипка лют червен пипер.


3. Сипете при чесъна 2-3 черпака от водата, в която врат спагетите. Добавете спагетите и ги оставете още за няколко минути, докато поемат от соса.


Посолете още със сол и черен пипер, ако е необходимо. Подправете с магданоз.


4. Загрейте в тиган останалия зехтин. Добавете смлените хлебни трохи.


Запържете ги до златисто.


Гарнирайте с тях спагетите

Няма коментари:

Публикуване на коментар