петък, 8 април 2011 г.
Ризото с манатарки
Продукти:
250 г манатарки
1 ч.ч. ориз
1 глава лук
1 склидка чесън
2 с.л. нарязан на ситно магданоз
3-4 с.л. зехтин
1/2 ч.ч. бяло вино
3 ч.ч. зеленчуков бульон
1 с.л. краве масло
1/2 ч.ч. настърган пармезан
сол
черен пипер
1. Нарежете манатарките на големи кубчета. Загрейте в дълбок тиган 2 с.л. зехтин. Сложете гъбите в него и ги запържете.
Посолете ги със сол и черен пипер, подправете със ситно нарязания чесън и магданоз. Извадете ги и ги оставете на страна.
2. Сложете в тигана останалия зехтин. Добавете ситно нарязания лук и го запържете до златисто.
Добавете ориза и го пържете докато стане като стъклен.
Прибавете виното и го оставете на слаб огън да се изпари алкохола.
3. Залейте ориза с малко бульон. Добавете гъбите и задушавайте на слаб огън докато омекне оризът. Прибавяйте малко по малко от бульона, докато го поеме всичкия.
Малко преди да свалите от котлона сложете 1 с.л. краве масло. Ризотото трябва да остане кремообразно. Поръсете с пармезан и сервирайте веднага.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар