петък, 22 април 2011 г.

Постни милинки


за тестото:
250 мл вода
1 с.л. маргарин
1 ч.л. сол
1 с.л. захар
500 г брашно
1/2 пак. мая за хляб (1 ч.л. суха)

за поливката:

100 г маргарин
1/2 ч.ч. галета
1 ч.л. сол

1. Омесете меко тесто(виж как се прави тесто с мая). Оставете го да втаса на топло за един час.
2. Разтопете маслото. Намажете тавичка с част от него. Разделете тестото на късове. Оформете дълги фитили. Разделете ги на равни късчета с големината на орех.


Топете ръцете си в маслото и оформяйте топчета. Подредете ги в тавата. Оставете да втасат още около час.
3. Затоплете леко маслото и полейте милинките. Смесете галетата и солта и ги поръсете с тази смес.


4. Печете в предварително загрята на 200 С фурна. Извадете ги, завийте ги с кърпа и ги оставете да изстинат малко.

1 коментар:

  1. 1 ч.л.сол в поливката е страшно много, стана адски солено. Втория път сложих само една щипка и е предостатъчно!

    ОтговорИзтриване