четвъртък, 7 април 2011 г.

Супа от коприва


Продукти:

1 ч.ч. нарязан пресен лук
1 ч.ч. изчистени връхчета от коприва
1 ч.л. брашно
1 с.л. ориз
сол
черен пипер
джоджен
магданоз
1 щипка лют червен пипер
2 ч.ч. зеленчуков бульон

кисело мляко за сервиране (ако не е в постен вариант)

1. Загрейте зехтина в тенджера. Прибавете зеления лук и го запържете до омекване. Добавете копривата.
2. Когато зеленият лук и копривата омекнат и им се изпари водата, добавете брашното и го запържете и него. Залейте с бульона и още 2 ч.ч. вода, добавете ориза, подправете със сол, черен и лют червен пипер, джоджен и магданоз и варете супата на слаб огън докато оризът омекне.
3. Сервирайте супата леко охладена, гарнирана с лъжица кисело мляко. Ако постите в момента - без кисело мляко.

Няма коментари:

Публикуване на коментар