петък, 8 април 2011 г.

Фокача със зехтин, чесън и розмарин


Продукти:

300 мл вода
500 г бяло пшенично брашно
1 ч.л. сол
1 с.л. захар
1 с.л. зехтин
1 ч.л. суха мая за хляб

за гарниране:
1/2 ч.ч. зехтин
2-3 склидки счукан чесън
1 с.л. нарязан на ситно розмарин

1. Омесете меко тесто (виж Как се прави тесто с мая). Оставете го да втаса.
2. Намажете тава със зехтин. Сложете в нея тестото и го разстелете. Притиснете го с пръсти и направете малки вдлъбнатини. В тях ще се стече зехтина.


3. Смесете в купичка зехтина, размарина и счукания чесън.


Разпределете сместа върху фокачата.


4. Печете в предварително загрята на 200 С фурна до зачервяване. По желание след като се опече, още гореща, може да я полеете с още зехтин за да омекне.

Няма коментари:

Публикуване на коментар