четвъртък, 7 април 2011 г.

Ръжено-пшеничен хляб с маслини и сушени домати



Продукти:

300 мл вода
150 г ръжено пълнозърнесто брашно
350 г бяло пшенично брашно
1 с.л. зехтин
1 ч.л. сол
1 с.л. захар
1 ч.л. суха мая

2 с.л. нарязани маслини
2 с.л. мариновани сушени домати, нарязани
1 ч.л. сух риган

1. Смесете продуктите за хляба и омесете меко тесто (виж Как се прави тесто с мая).
2. Добавете маслините, доматите и ригана и ги омесете в тестото. Покрийте го с кърпа и го оставете да втаса.


3. Оформете хляб, поставете го в намазана тавичка и го оставете отново да втаса.
4. С остър нож направете резки по хляба, намажете го с малко топла водичка, за да направи хубава и хрупкава коричка и го печете в предварително загрята на 180 С фурна.




5. Извадете опечения хлаб от фурната, напръскайте го с малко вода и го завийте с кърпа за да се задуши и поизстине.

Няма коментари:

Публикуване на коментар