сряда, 6 април 2011 г.
Картофена салата
Продукти:
1 кг картофи
1 връзка зелен лук или 2 глави стар
сол
олио
оцет
маслини за гарниране
1. Сварете добре картофите, но не ги разварявайте. Обелете ги и ги оставете да изстинат.
2. Нарежете картофите на кубчета, а лука на ситно (ако лука е стар, нарежете го на полумесеци и го намачкайте с ръка с малко сол да омекне).
3. Смесете картофите и лука, подправете със сол, черен пипер, оцет и олио(или зехтин). Объркайте добре и приберете салатата за поне два часа в хладилник. Обърквайте и опитвайте от време на време. Подправете още ако е необходимо. Гарнирайте с маслини по желание.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар