сряда, 6 април 2011 г.
Черен хляб
Продукти:
150 г пълнозърнесто ръжено брашно
150 г пълнозърнесто пшенично брашно
200 г типово брашно
1 ч.л. сол
1 с.л. мед
1 с.л. зехтин
1 ч.л. кафе
1 ч.л. мая за хляб
300 мл вода
1. Замесете меко тесто (виж Как се прави тесто с мая). Оставете го да втаса.
2. Оформете тестото на топка.
Натиснете го с юмрук в средата.
Обърнете го и го сложете в намаслена тава или покрита с хартия за печене.
Оставете го да втаса отново.
3. С остър нож направете разрези отгоре му. Намажете хляба с топличка вода.
4. Печете в предварително загрята на 180 С фурна с поставен съд с вода на дъното.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар