петък, 8 април 2011 г.

Пълнени пиперки с булгур


Продукти:

6 големи пиперки
1 глава лук, нарязана на ситно
1 морков, нарязан
2 с.л. нарязана целина
1 чаша булгур
1/2 ч.ч. смлени домати
1 ч.ч. зеленчуков бульон
1/2 ч.ч. зехтин
1/2 ч.л. кимион
1/2 ч.л. черен пипер
1 ч.л. червен пипер
1 щипка лют червен пипер
1-2 с.л. нарязан магданоз

1. Загрейте 2 с.л. от зехтина. Запържете в него лука до златисто. Добавете моркова и целината. Прибавете булгура. Разбъркайте всичко добре. Подправете със сол, черен и червен пипер, лют червен пипер, кимион и магданоз. Залейте с бульона и доматите. Оставете плънката да поври, докато се изпари течността.


2. Напълнете пиперките с плънката. Подредете чушките в тавичка.


Залейте ги с останалия зехтин и ги запечете в загрята на 200 С фурна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар