неделя, 24 април 2011 г.

Агнешко печено със зелен лук


Продукти:

2 малки агнешки бутчета или едно по-голямо
5-6 връзки зелен лук
2 връзки магданоз
1 връзка джоджен
1 с.л. нарязан пресен розмарин
1 глава чесън
1 ч.ч. олио
1 ч.ч. бяло вино
60 г краве масло
1 ч.л. сол
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. червен пипер
1/2 ч.л. лют червен пипер

1. Измийте и нарежете на ситно зеления лук, джоджена и магданоза. Сложете ги в голяма тава.
2. Счукайте чесъна. Объркайте го в купичка със сол, олио, черен пипер, червен пипер, лют червен пипер и розмарин. Втрийте сместа в месото. Сложете го върху лука.


3. Полейте с останалото олио, маслото и виното. Покрийте тавата с фолио и печете във фурна на 180 С за около 2 часа. Махнете фолиото и запечете за хрупкава коричка.
4. Сервирайте с обич за семейството си.

Няма коментари:

Публикуване на коментар