петък, 8 април 2011 г.

Филе от тилапия със сос от лимон и каперси


Продукти:

500 г филе от тилапия
1 с.л. брашно
сол
черен пипер
зехтин

за соса:
2-3 с.л. зехтин
1 лимон на резени
1 с.л. кедрови ядки
1/2 ч.ч. бяло вино

1. Поръсете рибните филета със сол и черен пипер и ги оставете да постоят така около час.
2. Оваляйте леко филетата в брашно, изтупайте излишното и ги изпържете леко до златисто от двете страни в зехтина. Извадете ги и ги подредете в голяма огнеупорна чиния.
3. Почистете загорялото брашно от тигана със салфетка и загрейте зехтина за соса. Запържете леко лимоновите резени. Извадете ги и ги подредете върху рибата.
4. Сложете в тигана каперсите и залейте с бялото вино. Оставете да покъкри. Щом сосът се редуцира на половина, залейте с него рибата.
5. Сложете рибата в предварително загрята на 100 С фурна за 15-20 минути до сервирането.

Няма коментари:

Публикуване на коментар