понеделник, 29 октомври 2012 г.

Яйца в картофено гнездо


Продукти:
за 3 порции

3 картофа
20 г краве масло, меко
20 г настърган Пармезан (по желание)
сол
черен пипер
3 кръгчета топено сирене
3 яйца

1. Настържете картофите на едро ренде.


2. Объркайте ги с мекото масло, Пармезана, малко сол и черен пипер.


3. Разпределете сместа в добре намазнени огнеупорни купички като правите малка вдлъбнатина в средата.


4. Запечете ги в загрята на 180 С фурна докато картофите се сготвят. Сложете във всяка вдлъбнатина по кръгче топено сирене.


Чукнете отгоре по едно яйце.


5. Върнете купичките в горещата фурна докато яйцата се забулят, а сиренето се разтопи.



 




 

2 коментара:

  1. Еми, чудесна идея! И картофки обичаме и гнезда, а пък в този вариант са направо върха! Супер си!

    ОтговорИзтриване
  2. Великолепна идея,много вкусно!

    ОтговорИзтриване