сряда, 17 октомври 2012 г.

Салата с паста, пресни зеленчуци и кашкавал



Продукти:

150 г суха паста
1 домат
1 морков
две шепи листа от спанак
лук
резен кашкавал
пресен риган
сол
зехтин
ябълков оцет

За тази рецепта може да използвате всякакви пресни зеленчуци (салатки, рукола, пиперки, задушени гъби), любими билки, както и различни сирена (синьо, топено, бяло саламурено) или студено варено или печено месо, риба, маслини.  Вариантите са безброй.

1. Сварете пастата в подсолена вода. Слейте я обилно под течаща студена вода и добре я отцедете. 
2. Нарежете домата и кашкавала на малки кубчета, а лука на тънки резенчета. Измийте спанака и го подсушете. Ако листата му са много големи, накъсайте ги. Нарежете моркова с белачка за зеленчуци на лентички.


3. Смесете пастата с всички зеленчуци. Подправете със сол, оцет и зехтин на вкус. Поръсете с пресен риган.






 

2 коментара:

  1. Харесва ми салатата ти,Еми,и много цветна стои!
    Поздрави от мен!

    ОтговорИзтриване
  2. Варианти безброй наистина! Харесва ми как си нарязала морковките на ленти!

    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване