сряда, 31 октомври 2012 г.

Ароматен шарен боб с розмарин и зехтин




Продукти:

1 ч.ч. шарен боб
1 клонче розмарин
1 дафинов лист
1 малка глава лук, нарязан на ситно
3-4 склидки чесън, нарязани на ситно
100 г пушено свинско филе или бекон
50 мл зехтин
сол
черен пипер
лют червен пипер


1. Накиснете боба за една нощ в студена вода.


На следващия ден сменете водата и го сварете за около час без да добавяте нищо.


2. Нарежете свинското филе или бекон на ситно. Запържете ги леко в сгорещен тиган. Ако е необходимо добавете няколко капки зехтин.


Добавете лука и чесъна и пържете и тях докато омекнат.


3. Добавете към сварения боб клонче розмарин, 1 дафинов лист и сместа от лук, чесън и филе.


Подправете със сол, черен пипер и лют червен пипер и оставете да къкри още 30 минути. Дръпнете от огъня и полейте с хубав зехтин.



Няма коментари:

Публикуване на коментар