неделя, 28 октомври 2012 г.

Супа от печена тиква



Продукти:

500 г обелена тиква
2 големи картофа
3-4 склидки чесън
1 малка глава лук
3-4 с.л. зехтин
1,5-2 л бульон
прясна мащерка
краве масло и прясно мляко (по желание, ако не постите)
сол
черен пипер

за гарниране:
тиквени семки
крутони

1. Нарежете тиквата на парченца. Сложете я в тава, покрита с хартия за печене. Добавете склидките чесън, необелени. Поръсете със сол, черен пипер, малко зехтин и няколко стръка мащерка. Печете в загрята на 200  фурна докато тиквата омекне.


2. Обелете картофите. Нарежете ги на кубчета, а лука на ситно. Запържете лука с малко зехтин, добавете картофите и запържете леко и тях.


3. Прибавете тиквата и вътрешността от чесъна, залейте с бульон, подправете със сол и черен пипер и варете супата докато зеленчуците омекнат.


4. Пасирайте супата, като добавите масло и прясно мляко (ако желаете). Подправете с още сол и черен пипер, ако е необходимо.Сервирайте я поръсена с печени тиквени семки, листенца мащерка и крутони (по желание).



     

2.

4 коментара:


  1. Exquisito y muy lindo me encanta es una estupenda receta,abrazos y abrazos.

    ОтговорИзтриване
  2. Благодаря! Въпреки изумените физиономии в къщи (може би трябваше да премълча съдържанието и), супата е просто невероятно вкусна.

    ОтговорИзтриване
  3. Превъзходна супа Еми. Непременно ще я опитам!Но само бих заменила мащерката с розмарин:)

    ОтговорИзтриване