неделя, 21 октомври 2012 г.
Пилешко филе с мляко и зелени зеленчуци
Продукти:
за 3 порции
3 пилешки филета
1 с.л. краве масло
1 с.л. зехтин
1 малка главичка лук
2 склидки чесън
2 бейби тиквички
2 с.л. замразен грах
няколко розички броколи
1 ч.ч. пилешки бульон
1/2 ч.ч. прясно мляко
2-3 кръгчета топено сирене
сол
черен пипер
1/2 ч.л. сух естрагон
1 с.л. брашно
1. Посолете пилешкото филе със сол и черен пипер.
Оваляйте ги леко в брашно и изтупайте излишното.
2. Нарежете лука и чесъна на ситно, а тиквичките на тънки кръгчета.
3. Разтопете в тиган маслото заедно със зехтина. Запържете филетата от двете страни в маслото до леко златисто. Котлонът трябва да е на ниска температура за да не загори маслото.
4. Извадете филетата в допълнителна чиния и ги оставете на страни. В същия тиган леко задушете лука и чесъна до омекване.
5. Добавете бульона, млякото, топеното сирене, зеленчуците и естрагона.
Върнете пилешкото филе и оставете да покъкри леко няколко минути докато сосът се сгъсти.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Разкошно съчетание на зелени зеленчуци,сирена и пилешко,много ми харесва ястието,Емка!
ОтговорИзтриванеС пожелание за хубава седмица!