събота, 13 октомври 2012 г.
Патладжан със сос от синьо сирене
Продукти:
1 патладжан
сол
зехтин
за соса:
50 г синьо сирене
2-3 с.л. течна сметана
1-2 с.л. кисело мляко
1 склидка чесън
1 с.л. ситно нарязан див лук или други свежи подправки по избор
2 домата
1. Нарежете патладжана на филийки с дебелина около 1 см.
Посолете и ги оставете да отделят горчивия си сок.
Измийте ги обилно с вода, подсушете ги и ги запечете на скара, като ги мажете от двете страни със зехтин.
2. За соса пасирайте чесъна с малко сол. Намачкайте сиренето. Смесете ги заедно със сметаната, киселото мляко и ситно нарязания див лук. Нарежете доматите на кубчета и гарнирайте патладжаните.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Много апетитно поднесен патладжан!
ОтговорИзтриванеБързо и вкусно ястие!
Приятен уикенд!