събота, 20 октомври 2012 г.

Супа с царевица и карфиол



Продукти:

1 парче праз или глава лук
2 склидки чесън
1 морков
1 малка глава карфиол
1,5 литра зеленчуков бульон
250 г царевица от консерва
2 с.л. зехтин
сол
черен пипер
няколко стръка мащерка


1.  Загрейте зехтина в тенджерка. Задушете до омекване нарязаните на ситно праз и чесън.


2. Добавете моркова, нарязан на кубчета, карфиола, накъсан на розички и бульона. Посолете със сол и черен пипер и оставете супата да къкри докато зеленчуците омекнат.



3. Поръсете с мащерка. Прибавете царевицата и пасирайте. Ако царевицата е прясна или замразена, сложете я по-рано за да се свари с останалите зеленчуци.

 
4. Овкусете отново със сол и черен пипер, ако е необходимо. Сервирайте супата, гарнирана с малко от сварените зеленчуци и стръкче прясна мащерка.







 

2 коментара:

  1. Много апетито изглежда, а и комбинацията е интересна :). В тази студена сутрин бих си хапнала от тази супа с удоволствие!
    Хубава събота!

    ОтговорИзтриване
  2. Много питателна и вкусна крем супичка!

    Поздрави!

    ОтговорИзтриване