Продукти:
1 парче праз или глава лук
2 склидки чесън
1 морков
1 малка глава карфиол
1,5 литра зеленчуков бульон
250 г царевица от консерва
2 с.л. зехтин
сол
черен пипер
няколко стръка мащерка
1. Загрейте зехтина в тенджерка. Задушете до омекване нарязаните на ситно праз и чесън.
2. Добавете моркова, нарязан на кубчета, карфиола, накъсан на розички и бульона. Посолете със сол и черен пипер и оставете супата да къкри докато зеленчуците омекнат.
3. Поръсете с мащерка. Прибавете царевицата и пасирайте. Ако царевицата е прясна или замразена, сложете я по-рано за да се свари с останалите зеленчуци.
4. Овкусете отново със сол и черен пипер, ако е необходимо. Сервирайте супата, гарнирана с малко от сварените зеленчуци и стръкче прясна мащерка.
Много апетито изглежда, а и комбинацията е интересна :). В тази студена сутрин бих си хапнала от тази супа с удоволствие!
ОтговорИзтриванеХубава събота!
Много питателна и вкусна крем супичка!
ОтговорИзтриванеПоздрави!