Продукти:
1 кг картофи
2 с.л. зехтин
2 с.л. краве масло
2 с.л. слънчогледово семе
1/4 ч.л. куркума
1/4 ч.л. къри
1/4 ч.л. джинджифил на прах
1/4 ч.л. синапено семе
1/2 ч.л. пушен лют червен пипер
1/2 ч.л. чесън на прах
1 ч.л. черен пипер
1 ч.л. сол
1 ч.л. червен пипер
2 домата
1-2 шепи пресен спанак или малко ситно нарязан магданоз
1. Обелете картофите и ги нарежете на големи парчета.
2. Сложете в голям тиган зехтина, маслото (в постен вариант вместо масло сложете повече зехтин) и картофите.
Пържете ги докато започнат да образуват коричка.
3. Прехвърлете картофите в тавичка. Объркайте ги с кукрумата, кърито, джинджифила, синапеното семе, слънчогледовото семе, чесъна, солта и черния пипер, червения пипер и лютия червен пипер. Разбъркайте хубаво. Тази предварителна подготовка може да направите и предварително.
4. Запечете ги преди поднасяне в загрята на 200 С фурна, докато слънчогледовите семки се зачервят..
5. Извадете ги от фурната и ги объркайте с нарязани на кубчета домати и ситно нарязания спанак. Може вместо спанак да сложите магданоз или други любими ваши пресни подправки.
Hayırlı sabahlar, Ellerinize, emeğinize sağlık. Çok leziz görünüyor.
ОтговорИзтриванеSaygılar
Изглеждат много вкусни :)
ОтговорИзтриванеОбожавам картофи във всякакви варианти. Смятам да ги пробвам :)
Прекрасни почивни дни от мен!
Разкошни са и твоите ароматни картофки и чудна салата си приготвила с тях,Еми!
ОтговорИзтриванеПилето с круши и орехи си набелязвам обезателно,много ми хареса!
Прегръдки!