300 мл вода
500 г брашно
1 ч.л. сол
1 ч.л. захар
1 с.л. зехтин
10 г прясна мая
за намазване:
2 с.л. зехтин
1 с.л. сух риган
2 с.л. сусамови семена
1. Разтворете маята във водата заедно със захарта. Добавете брашното, смесено със солта и замесете меко тесто виж (Как се прави тесто с мая). Оставете го да втаса за около час.
Включете фурната на 200 С.
6. Сложете пръчиците в тава, застлана с хартия за печене. Защипвайте краищата им в края на тавата за да не им позволите да се свият или нагънат.
Хехе,че забавни и ароматни гризинки,Еми,много хубава идея даваш!
ОтговорИзтриванеПрекрасен ден ти пожелавам!
Еми, страхотни гризинки!Понякога се сещам, като ми остане тесто от пицата да направя на солетки...Много хубав пост, Еми!
ОтговорИзтриванеЧудесна идея са тези хрупкави гризини!
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Хубав ден и на вас, момичета! Хрупнете си по гризинка.
ОтговорИзтриване