сряда, 3 октомври 2012 г.
Сусамени соленки
Продукти:
100 г сусамов тахан
100 мл прясно мляко
1 пак. амониев бикарбонат
150-170 г брашно
1 ч.л. сол
за намазване:
1 яйце
сусам за поръсване
1. Сложете сусамовия тахан и прясното мляко в кухненски робот и разбъркайте.
2. Добавете амониевия бикарбонат, солта и брашното и замесете меко тесто. Завийте го във фолио и го оставете да престои в хладилник 2-3 часа.
3. Разточете тестото на лист с дебелина 3-4 мм. Разрежете ги на правоъгълници.
4. Подредете ги в тавичка, покрита с хартия за печене.
5. Намажете ги с разбито яйце и ги поръсете със сусам.
6. Печете ги в загрята на 180 С фурна до златисто.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Изглеждат много хрупкави и апетитни, особено с тези семенца отгоре!
ОтговорИзтриванеСпокойна нощ!
Великолепни домашни крекери,Еми!И за супичката в зелено силно подходящи!
ОтговорИзтриванеПрегръдки!
Благодаря за хубавите думи! Много усмихнат ден и на вас!
ОтговорИзтриванеБожествени!
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
Изтриване