петък, 5 октомври 2012 г.

Джобчета с ябълки



Продукти:

за тестото:
50 г крема сирене
100 г краве масло (на стайна температура)
1 ч.ч.  брашно (150 г)
щипка сол
1-2 с.л. прясно мляко (при необходимост)

за плънката
2-3 ябълки
1 с.л. лимонов сок
1 с.л. краве масло
1 с.л. фруктова захар
1 ч.л. канела
1 ч.л. пшенично нишесте



1. Смесете в купа крема сиренето, маслото, брашното и солта.



Смесете ги с шпатула или дървена лъжица, докато станат на трохи. Ако е необходимо, прибавете на капки малко прясно мляко или вода.

 
Съберете ги на топка тесто, овийте го в найлоново фолио и го приберете в хладилник за около час.



 2. Нарежете ябълките на резенчета. Сложете ги в тенджера. Залейте ги с лимоновия сок, за да не потъмняват.



Добавете маслото и захарта и ги задушавайте под капак на ниска температура докато омекнат. Може да използвате и обикновена бяла или кафява захар.



Трябва острието на нож свободно да ги пробожда. Подправете ги с канела и ги поръсете с нишесте. То ще поеме излишната влага. Оставете ги да изстинат напълно.



3. Разточете тестото на лист с дебелина 3-4 мм. Изрежете големи кръгове.



Може да използвате чаша или метален ринг. Аз рязах с голяма консервена кутия. Съберете изрезките и ги разточете отново. Така използвайте всичкото тесто.




4. Сложете по малко плънка в средата на всеки кръг.



Прегънете го и го запечатайте с дръжката на лъжица.





Подредете джобчетата в тавичка, постлана с хартия за печене и отново ги приберете в хладилник да се стегнат.
5. Намажете ги с разбито яйце. Печете в загрята на 180 С фурна до зачервяване. Извадете ги върху решетка да изстинат.




 

 




  


 

9 коментара:

  1. Великолепно изглеждат тези джобчета, Еми!
    Обработените ябълки са страшно изкусителни!
    Поздравления за рецептата и резултата :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, мила, за коментара! Рецептата се получи доста сполучлива и ще я използвам и в други варианти. Опитайте я и вие!

      Изтриване
  2. Чудесно! Много ароматно и несъмнено вкусно! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Обичам тестата с крема сирене, винаги са толква крехки, нежни и вкусни. А тези джобчета са неустоими. Благодаря за рецептата, записвам си за проба :)
    Хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  4. yummy, the food looks delicious, am now feeling hungry ...

    ОтговорИзтриване
  5. Тези джобчета са страхотни!
    Ябълките със сигурност им придават чудесен вкус и аромат!
    Много ми хареса рецептата,благодаря!
    Приятна вечер!

    ОтговорИзтриване
  6. Благодаря за хубавите думи! Дано ви се усладят и на вас! Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
  7. Интересно тесто с крема сирене! С различна плодова плънка ще се получат великолепни джобчета!
    Записва се за проба!
    Приятен неделен ден!

    ОтговорИзтриване