сряда, 31 октомври 2012 г.

Лек сос със сирене



Продукти:

1 с.л. синьо сирене (или топено)
1/2 ч.ч. прясно мляко
лъжица цедено кисело мляко или сметана (по желание)
зелени подправки - див лук, копър, магданоз (по желание) 

1. Намачкайте синьото сирене, като добавяте малко по малко от прясното мляко. 


2. Загрейте соса на котлона да поври за да се разтопи сиренето и да се сгъсти. 

3. Оставете го да изстине напълно. Когато е студен, може да му добавите лъжица цедено кисело мляко или квасена сметана. Може да го подправите със смлян черен пипер, нарязан на ситно див лук, ситно нарязан магданоз или копър.

Сосът е подходящ за салати, пресни зеленчуци, панирани меса, крокети.



 



Няма коментари:

Публикуване на коментар